Van Bronckhorst kan kwartfinale al ruiken na ruime overwinning

10 maart 2022, 22:57

Er staat in de Europa League vooralsnog geen maat op het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Waar de Schotse formatie in de vorige ronde knap te sterk was voor Borussia Dortmund, bleek ze donderdagavond een paar maatjes te groot voor Rode Ster Belgrado. De heenwedstrijd in Glasgow werd met 3-0 gewonnen.

Rangers verbaasde vriend en vijand door in de tussenronde van de Europa League af te rekenen met Borussia Dortmund. De Duitsers, die in de groepsfase van de Champions League al waren vernederd door Ajax, golden toch als een van de favorieten voor de eindzege van de Europa League. Maar tegen het Rangers van Van Bronckhorst hadden ze weinig in te brengen. De Schotten wonnen met 2-4 in Duitsland en gaven die voorsprong op eigen veld niet meer weg.

Het optreden van Rangers tegen Borussia Dortmund maakte zo dusdanig veel indruk dat eigenlijk geen enkele club zat te wachten op een tweeluik met de Schotten. Maar Rode Ster Belgrado moet er toch echt aan geloven. De strijd tussen beide ploegen lijkt na de heenwedstrijd in Glasgow echter al gestreden. Na 45 minuten was die eigenlijk al gespeeld. Doelpunten van James Tavernier en Alfredo Morelos bezorgden de thuisploeg een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust.

Maar zo makkelijk als die stand doet vermoeden, had Rangers het niet. Het kwam zelfs drie keer heel goed weg. Tweemaal ging een Servisch feestje niet door vanwege buitenspel, terwijl de bezoekers in de 24e minuut ook faalden vanaf elf meter. Van Bronckhorst en zijn spelers hadden dus zeker geen reden tot klagen. In de tweede helft was er echter weinig aan de hand voor Rangers. Na een paar minuten spelen maakte Leon Balogun er 3-0 van. Daarmee was het laatste beetje hoop bij Rode Ster Belgrado wel verdwenen.

Het bleef bij 3-0 in Glasgow. Het Rangers van Van Bronckhorst kan de volgende ronde dus al ruiken. De focus kan nu op het Schotse bekertoernooi. Daarin treedt Glasgow zondag in de kwartfinale aan tegen Dundee. Vier dagen later staat de return in Servië op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen