Chelsea doet ondanks alle onrust wat het moet doen bij Krul

10 maart 2022, 22:22

Zelden is het onrustiger geweest bij Chelsea de laatste jaren dan momenteel het geval is. Door de situatie rondom clubeigenaar Roman Abramovich, speelt er op alle vlakken genoeg bij The Blues, maar sportief deed de formatie van Thomas Tuchel donderdagavond wat het moest doen: winnen van Norwich City (1-3).

Een eigenaar die de club niet mag verkopen; een potentiële leegloop door opgelegde sancties; de hoofdsponsor die het contract wil bevriezen: de afgelopen dagen gebeurde er door de oorlog in Oekraïne én Russische eigenaar Abramovich van Chelsea ongekend veel in Londen, maar Tuchel sprak voor het duel uit dat hij nog altijd blij is bij The Blues en zijn werk zo goed mogelijk wilde uitvoeren.

Zijn spelers bevestigden dat beeld in het eerste kwartier. Want Norwich City-keeper Tim Krul had na vijftien minuten al tweemaal moeten vissen: eerst was Mason Mount aangever en niet veel later was hij de afmaker. Hoewel het door een strafschop van Teemu Pukki nog spannend werd, werd het duel door Kai Havertz vlak voor het einde beslist in het voordeel van een Hakim Ziyech-loos (negentig minuten op de bank) Chelsea.

Leeds United – Aston Villa 0-3*

De opmars van Philippe Coutinho onder Steven Gerrard duurt voort. De Braziliaan wordt sinds de winterstop gehuurd van FC Barcelona en maakt tot dusver al een prima indruk. Met drie doelpunten en drie assists in zeven wedstrijden was hij al van grote waarde voor The Villans, maar in het achtste duel werd hij opnieuw matchwinner. Met het eerste doelpunt van de avond zorgde de aanvaller ervoor dat Jesse Marsch nog altijd op zijn eerste punt wacht als manager van Leeds United, waarna Matty Cash – goed voor de eerste assists – het duel na ruim een uur besliste en Callum Chambers het mooiste doelpunt van de avond maakte.