Feyenoord maakt indruk op Menig: ''Hebben ze weer bewezen''

10 maart 2022, 21:49   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 21:58

Queensy Menig zou donderdagavond twee keer de hoop hebben gehad dat Partizan Belgrado Feyenoord een tik kon uitdelen in de heenwedstrijd van de achtste finales van de UEFA Conference League. Maar de Rotterdammers vochten zich twee keer terug van een achterstand en stapten uiteindelijk met een ruime overwinning van het veld. De ploeg van Arne Slot heeft veel indruk gemaakt op Mening, die van mening is dat de score nog hoger had kunnen uitvallen.

Feyenoord begon prima aan het uitduel met Partizan Belgrado. De ploeg van Slot had na de nederlaag tegen AZ en het gelijkspel tegen FC Groningen natuurlijk nog wat recht te zetten. Maar na dertien minuten opende Partizan Belgrado tegen de verhoudingen in de score. Heel even dreigde Feyenoord een nieuwe teleurstelling te moeten slikken, zeker nadat de thuisploeg direct na rust op 2-1 kwam. Maar de Rotterdammers toonden veerkracht en zetten de krachtsverhoudingen uiteindelijk om in een ruime overwinning.

Volgens Menig wisten zijn ploeggenoten en hij dat het vanaf minuut één een lastige avond zou worden. ''We kregen meteen het gevoel dat we tegenover een serieuze tegenstander stonden'', vertelt Menig voor de camera van ESPN. ''We moeten de credits geven aan Feyenoord. Het is gewoon een topploeg, top drie in Nederland en dat bewijzen ze vandaag weer.'' Met vijf doelpunten was Feyenoord eigenlijk nog mild voor Partizan Belgrado, dat er vooral in de tweede helft niet aan te pas kwam.

Paniek is er echter niet bij Menig en zijn ploeggenoten na de ruime nederlaag tegen Feyenoord. Zij vinden het sowieso al mooi meegenomen dat zij in deze fase van het seizoen nog actief zijn in Europa. ''Voor ons is dit gewoon een bonus. Wij focus ons volledig op de competitie'', vertelt de oud-speler van onder meer Ajax, PEC Zwolle en FC Twente, die eerlijk toegeeft dat Feyenoord 'een stapje hoger is' dan hij had verwacht. ''Ik dacht dat we nog wel aan konden haken, maar de uitslag zegt het en het spel zei het ook dat Feyenoord wel een maatje te groot voor ons is.''