Mourinho: "Ik heb de trainer van Vitesse een compliment gemaakt"

10 maart 2022, 21:43

José Mourinho realiseert zich dat AS Roma donderdagavond goed is weggekomen tegen Vitesse. Het was voor rust eenrichtingsverkeer in de GelreDome, maar de Italianen kwamen de eerste helft zonder kleerscheuren door en sloegen in de blessuretijd zelfs toe.

Sérgio Oliveira maakte vlak voor rust, tegen de verhouding in, de 0-1. Vitesse legde Roma in het eerste bedrijf zijn wil op en had via Loïs Openda ook op voorsprong moeten komen, maar twee grote kansen waren niet aan de Belgische aanvaller besteed. "Er waren twee factoren die het ons moeilijk maakten. Het veld en de speelwijze van Vitesse. Ik heb de trainer van Vitesse een compliment gemaakt voor de manier waarop zij het ons moeilijk hebben gemaakt", wordt Mourinho na afloop geciteerd door De Telegraaf.

Dat de Romeinen de kleedkamer met een 0-1 voorsprong opzochten, was een klein wonder. "In de eerste helft heeft alleen maar Vitesse gespeeld. We hebben ons niet aangepast aan het vreselijke veld noch aan de speelwijze aan de tegenstander. Het was een spel zonder kwaliteit dat wij lieten zien", aldus Mourinho, die in de rust ingreep door drie keer te wisselen. In de tweede helft kwam AS Roma niet vaak meer in de problemen.

Henrikh Mkhitaryan vindt ook dat de Romeinen voor rust het geluk aan hun zijde hadden. "Het was lastig om ons aan de omstandigheden aan te passen", doelt hij in gesprek met Italiaanse media op de hobbelige grasmat in de GelreDome. "We hebben geluk gehad dat we in de eerste helft scoorden. Na rust hebben we goed verdedigd, maar makkelijk ging het niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen