Feyenoord houdt huis en staat met anderhalf been in kwartfinale

10 maart 2022, 20:41

Feyenoord heeft zich donderdag al bijna verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Europa Conference League. De Rotterdammers – bij vlagen heer en meester– waren mede dankzij uitblinkers Luis Sinisterra en aanvoerder Jens Toornstra in Servië uiteindelijk veel te sterk voor Partizan Belgrado: 2-5.

Bij Feyenoord kreeg middenvelder én captain Jens Toornstra bij afwezigheid van Guus Til (geschorst) een basisplaats op het middenveld van coach Arne Slot. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg goed aan het duel begon. Arsenal-huurling Reiss Nelson bleek een plaag voor de Partizan-achterhoede en zette de doelman aan het werk met een schot in de korte hoek.

Toch waren het de Serviërs die de score openden. Bibras Natkho haalde uit op de rand van de zestien en passeerde Justin Bijlow in de verre hoek. De doelpuntenmaker moest zich direct laten wisselen en de vlam sloeg in de pan en mocht voormalig Eredivisie-speler Queensy Menig niet mopperen dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd na een harde en onnodige trap op het been van Nelson.

Feyenoord verscheen na rust onthutsend zwak uit de kleedkamer en moest binnen veertig seconden een nieuwe achterstand incasseren. Een doelpunt dat wel wat overeenkomsten had met de eerste Partizan-goal: 2-1. Dit keer was het Nemanja Jovic die Bijlow klopte met een hard en vrijwel onhoudbaar schot.

Maar wederom toonde Feyenoord karakter en was Dessers dit keer wél legitiem trefzeker. Van dichtbij schoot hij raak, al kreeg hij wel enige hulp van de ongelukkig ogende doelman. Daarna was Feyenoord even heer en meester en was Nelson dichtbij de voorsprong. Zijn inzet ging maar net naast. Het enorme overwicht van Feyenoord werd uiteindelijk beloond: Lutsharel Geertruida zette zijn ploeg op 2-3, met een hard schot binnen de zestien. De vooractie van Nelson – die een viertal Partizan-verdedigers het bos instuurde - was fraai. Daarna kreeg Nelson zelf een grote kans op de 2-4. Het schot ging echter naast.

De 2-4 viel uiteindelijk alsnog. En op erg fraaie wijze. Nadat een lange bal uit de zestien werd gekopt. De inzet van Sinisterra was zo dusdanig hard dat hij onhoudbaar was voor de keeper én niet erg lekker kon worden gevolgd door de cameraman van dienst.

Feyenoord liet ook in de slotfase in alles blijken het tweeluik al in Belgrado te willen beslissen en de uitgangspositie nog rooskleuriger te maken. En dat lukte: op aangeven van Cyriel Dessers werkte Toornstra van dichtbij de 2-5 binnen. Voor de aanvoerder betekende het zijn tweede treffer van de avond en het slotakkoord van een voor Feyenoord succesvol bezoek aan Servië. Volgende week donderdag mogen de Rotterdammers de volgende ronde definitief bewerkstelligen in De Kuip, maar het staat eigenlijk met anderhalf been al in de kwartfinale. 

Opstelling en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Lutsharel Geertruida 7, Gernot Trauner 6,5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 6,5; Jens Toornstra 8, Fredrik Aursnes 7, Okun Kökcü 6,5; Reiss Nelson 7 (81. Alireza Jahanbakhsh -), Cyriel Dessers 6 (86. Bryan Linssen - ), Luis Sinisterra 7,5.

Man of the Match: Jens Toornstra

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen