Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Komst van Bijl naar FC Groningen moeilijker dan gedacht

Komst van Bijl naar FC Groningen moeilijker dan gedacht

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

10 maart 2022 – FC Groningen wil zich graag versterken met Glenn Bijl. De komst van de verdediger wordt nadrukkelijk onderzocht nu buitenlandse spelers uit de Oekraïnsche en Russische competities transfervrij een contract mogen tekenen bij een andere club tot het einde van dit seizoen. Hoewel dit voor meerdere clubs als muziek in de oren klinkt, blijkt het allemaal nog niet zo eenvoudig. Dat ondervindt FC Groningen. 

Bijl verruilde FC Emmen afgelopen zomer voor Krylia Sovetov. Daarvoor kwam hij vooralsnog dertien keer in actie. De kans is groot dat het voorlopig daarbij blijft. Steeds meer buitenlandse spelers die actief zijn in de Russische competitie willen vertrekken. Onder een deel van de Russische bevolking bestaat de angst dat president Vladimir Poetin een Staat van Beleg uitroept, wat betekent dat de grenzen zullen sluiten en het dus bijna onmogelijk wordt om het land te verlaten. FC Groningen wil dolgraag uitkomst bieden voor Bijl, die tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2017 al actief was in het Hoge Noorden. 

Lees ook: Groningen wil profiteren van Rusland-chaos met eeuwig transfertarget

Maar het onderzoek van FC Groningen naar de komst van Bijl verloopt moeizaam. Dat vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus in gesprek met Voetbal International. ''We vinden Glenn een interessante speler, maar de regelgeving is dermate vers dat er nog heel veel vragen openstaan. Het is ons nog niet precies duidelijk wat er mogelijk is en op welke manier zaken moeten worden aangevlogen.'' Zo onderzoekt FC Groningen of het zich eerst moet melden bij Bijl zijn huidige werkgever óf dat het de verdediger rechtstreeks een aanbod kan doen. 

De eventuele komst van Bijl zal dus nog wel even op zich laten wachten. ''Het is een compleet nieuwe situatie en ik begrijp dat er in bepaalde commissies nog zaken moeten worden afgehamerd'', zegt Fledderus. Het is om die reden ook nog niet duidelijk of FC Groningen Bijl enkel tot het einde van dit seizoen kan overnemen of dat de verdediger definitief de overstap kan maken. Buitenlandse spelers die ervoor kiezen om de Oekraïense of Russische competitie tijdelijk te verlaten, moeten zich in juli namelijk weer melden bij hun werkgever. De oud-speler van FC Emmen heeft bij Krylia Sovetov nog een contract tot medio 2024.  Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd