Cambuur maakt seizoen af zonder hoofdtrainer Henk de Jong

10 maart 2022, 11:15

SC Cambuur gaat het huidige seizoen afmaken zonder Henk de Jong. De hoofdtrainer zat eerder dit seizoen al noodgedwongen thuis nadat er een cyste in zijn hoofd werd ontdekt en blijkt daar toch nog te veel last van te hebben. Op de website van zijn club kondigde hij aan zich de komende tijd volledig op zijn herstel te gaan richten.

Het was begin december toen De Jong al een stapje terug moest zetten nadat artsen de cyste ontdekten. De klachten leken te verminderen, waardoor De Jong ook weer terugkeerde in de dug-out. Inmiddels blijkt het toch niet te gaan, zo legde de club op de eigen website uit. 'De hoofdtrainer heeft nog teveel klachten waardoor hij niet op honderd procent kan functioneren en gaat zich de komende periode richten op zijn herstel en gezondheid.'

Ook De Jong kwam aan het woord om zijn tijdelijke 'vertrek' toe te lichten. "We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld. Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ik ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

De taken van De Jong werden de afgelopen periode al veelal overgenomen door assistent-trainer Pascal Bosschaart, die dat voorlopig dus zal blijven doen. Wel gaf algemeen directeur Ard de Graaf op de website aan dat de club zich 'intern gaat beraden' over hoe de technische staf de rest van het seizoen ingevuld zal gaan worden. Voor Cambuur staat morgenavond (vrijdag) in de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen