Benzema ontneemt Mbappé hoofdrol en zorgt voor remontada

9 maart 2022, 22:57   Bijgewerkt: 9 maart 2022, 23:09

Real Madrid heeft zich op een krankzinnige voetbalvond geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In een wedstrijd met alles erop en eraan won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 3-1 van Paris Saint-Germain, terwijl de Parijzenaars na een uur nog met 0-1 leidden. Karim Benzema groeide met een hattrick in ruim een kwartier tot held van Madrid.

Paris Saint-Germain ging de return tegen Real Madrid met een voorsprong in. Toen de Europese grootmachten elkaar drie weken troffen, wonnen de Fransen met 1-0 dankzij een laat doelpunt van Kylian Mbappé. De aanvaller werd woensdag met applaus onthaald door het publiek van Real Madrid, daar hij volgend seizoen waarschijnlijk ieder weekend in het Estadio Santiago Bernabéu is te bewonderen.

Met alle schijnwerpers op zich gericht leek het de avond van Mbappé te worden. De pijlsnelle aanvaller liet na een half uur voor het eerst van zich spreken door de bal in de korte hoek langs Thibaut Courtois te werken. Een geldig doelpunt was het niet, daar aangever Nuno Mendes buitenspel stond. Een paar minuten later was het weer raak voor Mbappé en ditmaal telde de treffer wel. Na rust maakte Mbappé zijn derde doelpunt van de avond. Met een prachtige passeerbeweging zette hij Courtois op het verkeerde been, waarna hij de bal in het lege doel schoof. Maar voor de tweede keer ging het feestje vanwege buitenspel niet door.

Waar het wachten was op de 0-2, kwam Real Madrid na een uur uit het niets op gelijke hoogte. Gianluigi Donnarumma nam na een terugspeelpass te veel tijd en leverde de bal in nadat hij onder druk werd gezet door Benzema. Op aangeven van Vinícius Júnior maakte de Franse aanvaller een paar tellen later de 1-1. Bij PSG vond men dat er een overtreding op Donnarumma was gemaakt, maar scheidsrechter Danny Makkelie dacht daar anders over. De gelijkmaker bracht PSG aan het wankelen en daar profiteerde Real Madrid optimaal van. Benzema maakte een kwartier voor tijd de 2-1 en direct na de aftrap volgde ook de 3-1 van de Franse aanvaller.

Real Madrid is door de knappe comeback kwartfinalist in de Champions League, terwijl voor het ambitieuze Paris Saint-Germain het Europese avontuur er nu al op zit. Manchester City plaatste zich vanavond ook voor de laatste acht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen