José Mourinho blikt terug en uit ongenoegen over 'gezeur' Ajax

9 maart 2022, 23:14   Bijgewerkt: 9 maart 2022, 23:48

José Mourinho heeft zich in aanloop naar de ontmoeting tussen Vitesse en AS Roma lovend én kritisch uitgelaten over Ajax. Dat deed de 59-jarige trainer uit Portugal tijdens zijn terugblik op de Europa League-finale van 2017.

Mourinho greep destijds met Manchester United de eindzege ten koste van Ajax. "Ik houd van goed voetbal en Ajax is een geweldig voorbeeld van waarom zoveel mensen van voetbal houden. Omdat ze al meer dan vijftig jaar geweldig voetbal spelen", begon de flamboyante trainer voor de camera van ESPN.

"Maar bij die finale vond ik het niet leuk hoe ze praatten voor de wedstrijd en de manier waarop ze zeurden n de wedstrijd", aldus Mourinho. "In die finale stond het na tien minuten nog 0-0, maar ik voelde toen dat het klaar was. Soms moet je pragmatisch zijn, vooral in finales, zoals toen bij Manchester United."

Manchester United versloeg Ajax met 2-0 in de Europa League-finale. Paul Pogba opende na achttien minuten de score en Henrikh Mkhitaryan was vlak na rust trefzeker. Na afloop klonk er, vooral vanuit Nederland, veel kritiek op de behoudende tactiek van de Engelse grootmacht in de eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen