Evjen voorziet AZ van 'inside information': "Dat is ook logisch"

9 maart 2022, 21:01

Voor Hakon Evjen is de ontmoeting tussen Bodø/Glimt en AZ in de achtste finale van de Conference League bijzonder. Donderdag keert hij voor even terug bij de club waar doorbrak in het profvoetbal. Tussen 2017 en 2019 speelde hij 47 officiële wedstrijden voor de Noorse club alvorens hij de overstap naar de Eredivisie maakte.

"Het is heel leuk om terug te zijn in Bodø. Het is een positief gevoel om hier weer te zijn, en ook wel bijzonder om mijn oude club te treffen met AZ. Het is alsof het zo moest zijn", aldus Evjen op de website van AZ. Een duidelijke favoriet is er volgens de aanvallende middenvelder niet. "Dat doet er ook niet toe voor mij. Ik kijk gewoon erg uit naar de wedstrijd en die gaat in ieder geval tussen twee ploegen in vorm. Het gaat spannend worden."

Evjen kent Bodø/Glimt en heeft zijn trainer dan ook wat inside information gegeven. "Natuurlijk heeft hij wat details verteld over Glimt. Dat is ook logisch, om gebruik te maken van de kennis van iemand met een verleden hier", glimlacht Pascal Jansen, die ziet dat Evjen zich goed ontwikkelt. "Hij heeft het in het begin best lastig gehad, maar is geduldig geweest en we zien dat hij nog altijd groeiende is. We blijven doorwerken en hij doet er alles aan om zoveel mogelijk speeltijd te krijgen."

AZ moet het in de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt stellen zonder Fredrik Midtsjø, Peer Koopmeiners en Ernest Poku. Talenten Maxim Dekker, Zico Buurmeester en Mexx Meerdink zijn er wel bij. "Dat heeft deels te maken met de afwezigen bij ons, maar ik zie deze jongens regelmatig trainen en zij laten zich positief zien. Het is mooi voor hen dat ze erbij zijn, maar het is niet alleen meegaan om te kijken. Ze moeten ook leveren op het moment dat ze er moeten staan", aldus Jansen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen