Leeuwinnen treffen Wiegman in aanloop naar EK in Engeland

9 maart 2022, 19:07

De Oranje Leeuwinnen kunnen zich verheugen op een bijzondere wedstrijd. Op vrijdag 24 juni zullen de Nederlandse voetbaldames namelijk een oefeninterland spelen tegen Engeland. Daar staat Sarina Wiegman sinds afgelopen zomer onder contract.

De onderlinge oefenwedstrijd is voor beide ploegen een laatste voorbereiding op het EK, dat komende zomer in Engeland wordt afgewerkt. Het is voor de Leeuwinnen niet de allerlaatste test. Na de ontmoeting met de Engelse dames wacht in eigen land ook nog een zogenaamde uitzwaaiwedstrijd. De wedstrijd tegen Engeland begint op 24 juni om 21.00 uur en vindt plaats in Leeds.

Oranje begint het EK op 9 juli met een wedstrijd tegen Zweden. In de groepsfase is de ploeg van bondscoach Mark Parsons ook gekoppeld aan Zwitserland en Rusland, al is het natuurlijk zeer de vraag of de Russinnen in de huidige situatie mee mogen doen. Hoe dan ook wordt de wedstrijd tegen het ijzersterk presterende Engeland een behoorlijke uitdaging voor Parsons.

Wiegman was tussen 2017 en 2021 bondscoach van Oranje en beleefde mooie successen. In 2017 werd onder haar leiding het EK in Nederland gewonnen en in 2019 werd Oranje tweede op het WK in Frankrijk. De Olympische Spelen bleken echter een teleurstelling. De Leeuwinnen haalden nog wel de kwartfinales, maar daarin bleken de Verenigde Staten te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen