Tuchel houdt miljoenenaankoop op de bank: "Draait om kwaliteit"

9 maart 2022, 22:15

Romelu Lukaku werd afgelopen zomer voor 115 miljoen euro door Chelsea overgenomen van Internazionale. De Belgische spits heeft echter nog weinig kunnen betekenen voor de Londenaren. Inmiddels moet hij zelfs genoegen nemen met een plekje op de bank naast manager Thomas Tuchel.

"Het is op dit moment niet gemakkelijk voor hem", aldus Tuchel op zijn wekelijkse persconferentie. "Maar hij is een belangrijk onderdeel van mijn team. Er zijn ook andere spelers die op bepaalde momenten niet blij zijn. We mogen helaas slechts met elf spelers starten, terwijl er veel meer spelers zijn die denken een basisplaats te verdienen. Die gedachte is terecht. Er zijn altijd kansen om toch te spelen, dat geldt niet alleen voor Romelu."

Toch lijkt Lukaku voorlopig geduld te moeten hebben. "Maar het draait ook om kwaliteit. Dat maakt uiteindelijk altijd het verschil. Romelu vecht net als de rest voor zijn plekje in het team. Hij probeert positief te blijven, al is hij natuurlijk niet blij met zijn huidige situatie. Dat zou niemand leuk vinden. Ik vind dat hij er zeer professioneel mee omgaat. Ik probeer respectvol te zijn en hem te ondersteunen als dat nodig is."

Chelsea strijdt dit seizoen nog op drie podia mee en dus zal Tuchel op den duur toch moeten rouleren met zijn spelers. De grootmacht uit Londen staat momenteel op de derde plek in de Premier League en moet nog twaalf wedstrijden afwerken. Daarnaast staat binnenkort de kwartfinale van de FA Cup op het programma en zit Chelsea nog in de Champions League. Volgende week wacht de return tegen het Franse Lille OSC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen