OM gaat Quincy Promes alsnog vervolgen voor poging tot moord

9 maart 2022, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes wordt door het Openbaar Ministerie (OM) toch vervolgd voor poging tot moord. Dat meldt de advocaat van het slachtoffer na vragen van RTL Boulevard. In eerste instantie zou Promes vervolgd worden voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Dinsdag werd al bekend dat de neef van Promes, het slachtoffer bij de veelbesproken steekpartij, een artikel 12-procedure had aangespannen. Dat houdt in dat hij het niet eens was met de verdenkingen. Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz is er genoeg reden om aan te nemen dat er sprake is geweest van voorbedachten rade en dus poging tot moord.

Het was lange tijd behoorlijk stil rond Promes, die momenteel onder contract staat bij het Russische Spartak Moskou. Nadat bekend was geworden dat de rechtszaak werd uitgesteld, kwam Nieuwsuur naar buiten met afgetapte telefoongesprekken tussen Promes en verschillende familieleden. Daarin bekende hij zijn betrokkenheid en opperde zelfs dat hij zijn neef had willen vermoorden.

In de zomer van 2020 zou Promes na een ruzie met zijn neef hebben gestoken met een mes. Dat leverde hem ernstig letsel aan zijn knie op. Afgelopen zomer liet het OM al weten dat er op basis van politieonderzoek de intentie was om de profvoetballer te vervolgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen