Willem II zet streep door mogelijke komst Dick Advocaat

9 maart 2022, 11:11

Dick Advocaat zal in ieder geval niet de nieuwe hoofdcoach van Willem II worden. De 74-jarige oefenmeester is werkloos en werd genoemd als interim-coach na het ontslag van Fred Grim, maar in gesprek met de NOS heeft Martin van Geel aangegeven in ieder geval niet in zee te gaan met de ervaren ex-bondscoach.

Van Geel haalde Advocaat in het verleden nog naar Feyenoord, als adviseur van de worstelende hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst. "We hebben een heel goede band, maar Dick is gestopt. De combinatie met Willem II zie ik niet zo, eerder vanuit Dick. Ik heb heel fijn met hem kunnen werken en het is een betrouwbare kerel, maar die combinatie zie ik zo niet."

Er zal in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester niet naar de lange termijn worden gekeken. "Een profiel ga je opstellen als je naar de lange termijn kijkt. We willen nu koste wat kost in de Eredivisie blijven en zullen dus gaan voor de best beschikbare coach. Het is toch wel een uitdaging, dus we moeten gaan voor de coach waar we het beste gevoel bij hebben."

Willem II begon onder Grim nog fantastisch aan het seizoen, maar raakte de laatste maanden in verval. De Tilburgers bezetten momenteel de vijftiende plaats in de Eredivisie. Nummer zestien PEC Zwolle heeft slechts twee punten minder dan de degradatiekandidaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen