Vitesse breekt per direct met aanvaller van twee miljoen euro

9 maart 2022, 10:43

Vitesse heeft per direct besloten afscheid te nemen van Hilary Gong. De 23-jarige aanvaller werd in 2018 voor twee miljoen euro naar Arnhem gehaald en had een contract tot het einde van het seizoen, maar dat is in onderling overleg ontbonden. Dat maakt Vitesse een dag voor de Conference League-wedstrijd tegen AS Roma bekend op de eigen kanalen.

Gong krijgt daarmee van Vitesse de kans om zich te oriënteren op zijn toekomst. Via het Nigeriaanse GBS Football Academy belandde hij bij AS Tren?ín in het Europese voetbal. Sinds 2018 staat de aanvaller onder contract bij Vitesse, waar hij veelvuldig kwakkelde met blessureleed. In bijna vier jaar tijd kreeg hij slechts één basisplaats en kwam hij tot 21 optredens in de hoofdmacht.

Ook dit seizoen kwam Gong niet in de Arnhemse plannen voor. Zijn inbreng bleef verdeeld over twee wedstrijden beperkt tot zestig minuten. Tegen Ajax kwam de aanvaller in de rust nog in het veld als aanvaller, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg een 5-0 nederlaag slikte op bezoek in Amsterdam. Gong zat op 28 november voor het laatst bij de selectie van Vitesse.

Bij AS Trencin was Gong juist een zeer veelbelovende aanvaller. In Slowakije had hij 38 wedstrijden nodig om twaalf keer te scoren en evenveel treffers voor te bereiden. Dat was ook de reden waarom de Eredivisie-subtopper twee miljoen euro overhad voor zijn kunsten. Voor Vitesse bleef de teller echter steken op één assist.