Recordbrekende Lewandowski en Bayern vernederen Salzburg

8 maart 2022, 22:54

Bayern München heeft zich dinsdagavond met groot machtsvertoon geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Mede dankzij een historische hattrick van Robert Lewandowski zette de Duitse grootmacht Red Bull Salzburg met 7-1 opzij. Dat was na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd genoeg om door te stoten naar de laatste acht.

Drie weken geleden verschafte Bayern zich door een laat doelpunt van Kingsley Coman een aardige uitgangspositie voor de return. Het 1-1 gelijkspel was weliswaar geen geweldig resultaat voor de Duitsers, maar met het oog op de return wel een met perspectief. Voor eigen publiek deed Bayern dinsdag wat het moest doen. En op zeer overtuigende wijze.

Halverwege de eerste helft was het pleit eigenlijk al beslecht. Bayern leidde toen met 3-0, dankzij drie doelpunten van Lewandowski. De eerste twee maakte het Poolse fenomeen vanaf de strafschopstip, na overtredingen van voormalig Ajacied Maximilian Wöber. Zijn derde maakte Lewandowski, met enig fortuin, na 22 minuten. Het was de snelste hattrick in de geschiedenis van de Champions League. Het vorige record stond op Marco Simone, die in 1996 namens AC Milan in 24 minuten een hattrick maakte tegen Rosenborg BK.

Serge Gnabry gooide na een half uur de wedstrijd definitief in het slot door de 4-0 voor zijn rekening te nemen. Na rust nam Bayern wat gas terug, maar scoorde het alsnog driemaal. Thomas Müller schoot twee keer raak en ook Leroy Sané deed een duit in het zakje. Tussen het vijfde en zesde Duitse doelpunt redde Maurits Kjaergaard de eer voor Salzburg door Manuel Neuer met een hard schot in de korte hoek te verschalken.

Haller

Sébastien Haller is door de hattrick van Lewandowski niet langer de topscorer van de Champions League. De Ajax-spits staat op elf doelpunten, terwijl zijn concurrent van Bayern er nu twaalf heeft gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen