Russen melden zich bij het CAS om sancties ongedaan te maken

8 maart 2022, 19:15

De Russische voetbalbond (FUR) heeft zich officieel gemeld bij het internationaal sporttribunaal CAS gemeld. De Russen willen namelijk dat de door de FIFA en UEFA opgelegde straffen ongedaan gemaakt worden. Er wordt snel een nieuwe update verwacht.

Door de oorlog in Oekraïne werd besloten dat clubs uit Rusland niet langer welkom zijn in de Champions League, Europa League en Conference League. Dat betekende onlangs dat Spartak Moskou zonder tegen RB Leipzig te spelen werd uitgeschakeld in de Europa League. Daarnaast wordt de finale van de Champions League later dit jaar niet in Sint-Petersburg gespeeld.

De nationale ploeg van Rusland is op zijn beurt niet welkom om aan de play-offs om een WK-ticket deel te nemen. Omdat verschillende Europese voetbalbonden niet tegen de Russen willen spelen, lijken zij het WK hoe dan ook te kunnen vergeten. De KNVB wil ook niet tegen Rusland uitkomen, maar wordt door het CAS opvallend genoeg niet genoemd.

De FUR vindt de maatregelen tegen het Russische voetbal veel te ver gaan en zetten dus in op het CAS. De bond wil graag dat de huidige beslissingen worden teruggedraaid. Daarnaast hoopt de FUR dat de besluiten voorlopig niet worden uitgevoerd. Naar alle waarschijnlijkheid komt het CAS binnen een paar dagen al met een reactie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen