Twente slaat toe en plukt smaakmaker weg bij ADO Den Haag

8 maart 2022, 18:10

Sem Steijn mag zich vanaf komende zomer speler van FC Twente noemen. De middenvelder komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent in Enschede een contract tot medio 2025. Er ligt daarnaast een optie om nog een jaar langer door te gaan.

"Ik ben heel blij met de overstap komend seizoen naar FC Twente, een mooie club. Tijdens de gesprekken gaf FC Twente mij een goed gevoel en vertrouwen. Ik ben denk ik een speler die past bij FC Twente. Ik heb bijna altijd voor ADO Den Haag gespeeld en wil dit seizoen nog met de club spelen voor promotie en belangrijk zijn voor het team. Daarna gaat de focus op FC Twente", laat Steijn weten op de website van de Tukkers.

Jan Streuer, de technisch directeur van Twente, is op zijn beurt erg blij met de aanwinst. "Sem is een frisse speler met de goede mentaliteit, een positieve jongen. Sem is een aanvallende middenvelder die veel in de zestienmeter van de tegenstander komt en scorend vermogen heeft. Voor FC Twente is Sem een ideale voetballer; een talentvolle Nederlandse transfervrije speler die zich bij ons verder wil ontwikkelen. Wij verwachten dat hij dat bij FC Twente gaat doen."

Steijn (20) doorliep de jeugdopleiding van ADO en speelde later ook voor VVV-Venlo en Al-Wahda (Verenigde Arabische Emiraten). Bij die laatste twee clubs was hij te vinden omdat zijn vader Maurice Steijn daar werkzaam was. Inmiddels is de middenvelder niet meer weg te denken uit de basiself van ADO. Dit seizoen was hij al goed voor dertien doelpunten en twee assists. Daar had hij 25 wedstrijden voor nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen