Onderzoek overlijden Maradona: zeven verdachten aangeklaagd

8 maart 2022, 17:23

Het Openbaar Ministerie van Argentinië stapt ruim een jaar na het overlijden van Diego Maradona naar de rechter. Na een justitieel onderzoek is het de bedoeling dat zeven verdachten worden vervolgd voor doodslag. Dat meldt de Argentijnse tv-zender TN.

Onder de zeven verdachten is onder meer Leopoldo Luque, de lijfarts van Maradona. Als de verdachten door de rechtbank schuldig worden bevonden, riskeren zij allemaal een lange gevangenisstraf. De mogelijke straffen in deze zaak kunnen namelijk oplopen tot 25 jaar in de cel. Alle verdachten hebben de beschuldigingen ontkend.

Maradona overleed op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd. Hij kreeg een hartaanval kort nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. De doodsoorzaak werd grondig onderzocht en daaruit is nu gebleken dat de medische zorg onvoldoende was. Maradona zou zijn verwaarloosd en had naar verluidt langdurig geleden in het ziekenhuis waar hij was geopereerd.

Naast Luque staan ook andere werknemers terecht. Hen wordt verweten dat ze niet de juiste medische zorg hebben gegeven aan Maradona. Het verzoek om een strafproces moet voor 13 april zijn ingediend. De verdachten hebben sowieso de mogelijkheid om tegen een eventuele straf in beroep te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen