Van Geel over zoektocht trainer: "Uitdaging zien en aandurven"

8 maart 2022, 16:25

Martin van Geel neemt bij Willem II voorlopig de taken van Joris Mathijsen over. De technisch directeur werd net als hoofdtrainer Fred Grim opzij gezet vanwege teleurstellende resultaten. Van Geel moet nu op zijn beurt zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe oefenmeester.

Van Geel heeft het voordeel dat hij al een hele tijd meeloopt in de voetballerij. Dat maakt zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer wellicht wat gemakkelijker. "Ik ken heel veel mensen heel goed. Ik ga geen termijn noemen. De nieuwe trainer moet de uitdaging zien en aandurven. De zoektocht begint pas nu", aldus de 61-jarige bestuurder in gesprek met Voetbal International.

De geboren Goirlenaar volgde de ontwikkelingen van de afgelopen weken vooral van de zijkant. "Ik zit al heel lang in het vak, maar dit was misschien wel de meest lastige beslissing ooit. Het is een dieptepunt. Het is een besluit van rvc. Die is al weken in gesprek met Mathijsen over de situatie. Ik ben pas laat op de hoogte gesteld. Als je een van de laatste achttien duels wint, is dat slecht. Het gaat om in de Eredivisie blijven nu."

Voorlopig zal assistent-trainer Denny Landzaat voor de groep staan bij Willem II. De Tilburgers zijn na 25 wedstrijden de nummer vijftien van de Eredivisie en staan slechts twee punten boven de gevreesde degradatiestreep. Aanstaande zondag staat direct een cruciale wedstrijd op de planning. Dan brengt Willem II een bezoekje aan nummer zeventien Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen