'Barcelona houdt Cruijff uit handen Ajax met fraaie promotie'

8 maart 2022, 14:21

Ajax dreigt naast de komst van Jordi Cruijff te grijpen. Door diverse bronnen werd gemeld dat Cruijff zou zijn gepolst door Ajax om de vervanger van Marc Overmars te worden als technisch directeur. Hij zou daar wel interesse in hebben, maar FC Barcelona wil hem koste wat het kost behouden voor de club. Daarom biedt het hem een fraaie promotie aan.

Dat wordt gemeld door betrouwbare Spaanse bronnen Diario SPORT en Marca. Momenteel is Cruijff al bij de club betrokken als technisch adviseur, maar vanaf komende zomer komt de plek van technisch secretaris vrij. Barcelona heeft Cruijff de aanbieding gedaan om die plek over te nemen. Dat houdt in dat hij samen met trainer Xavi, technisch directeur Mateu Alemany en voorzitter Joan Laporta het transferbeleid uitzet.

Als adviseur had hij daarin wel een rol, bijvoorbeeld bij de meest recente transfers, maar als secretaris krijgt hij meer inspraak en ook meer uitvoerende taken. SPORT meldt zelfs dat er al een mondeling akkoord is tussen Cruijff en Barcelona. Hij zal vanaf komend seizoen (2022-2023) in zijn nieuwe rol gaan functioneren.

Lees ook: 'Campos meldt zich officieel bij Ajax

Dat zou betekenen dat Ajax op zoek moet naar een andere kandidaat voor de rol van technisch directeur. Eerder werd ook de naam van Luís Campos al veelvuldig genoemd in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen