Willem II grijpt keihard in: Grim op straat, Mathijsen op non-actief

8 maart 2022, 10:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II heeft na de sportieve wanprestaties keihard ingegrepen. De club heeft inmiddels bevestigd dat trainer Fred Grim op straat is gezet. Daarnaast is technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief gesteld. Hij is de man die verantwoordelijk is voor de samenstelling van de huidige selectie. 

De club uit Tilburg won slechts één van de laatste negentien (!) wedstrijden, waardoor het op de vijftiende plek in de Eredivisie staat. Grim kwam deze zomer over van RKC Waalwijk en begon goed in Tilburg met zestien punten uit zeven wedstrijden. Daarna boekte het dus nog maar één zege en dat was voor de clubleiding reden genoeg om hem te ontslaan. 

De huidige technische staf zal voorlopig het stokje overnemen. De club geeft aan actief te zullen zoeken naar een waardige vervanger van Grim. Algemeen directeur Martin van Geel zal daarin de leiding nemen. Waar het in de voetballerij vrij normaal is geworden dat een trainer door mindere prestaties tussentijds vertrekt, is het nieuws van technisch directeur Mathijsen een stuk verrassender. 

Lees ook: Willem II geeft tekst en uitleg over Mathijsen en ontslag Grim

Mathijsen boekte in zijn eerste jaren als technisch directeur grote successen, onder meer door het behalen van Europees voetbal onder leiding van Adrie Koster. De laatste jaren ging het aanzienlijk minder en vorig seizoen lukte het Zeljko Petrovic wonderbaarlijk genoeg nog om zich veilig te spelen. Mathijsen werd aan de kant geschoven door 'een verschil in inzicht'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen