FC Barcelona kan een jaar lang niet in Camp Nou spelen

8 maart 2022, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat een jaar lang niet in Camp Nou spelen, door de stadionplannen van de club. Voorzitter Joan Laporta heeft dat bevestigd in een interview. Barcelona gaat in 2024 het stadion verbouwen en renoveren en het vernieuwde stadion zal in 2025 worden opgeleverd. Tot die tijd wijkt Barcelona uit naar het Montjuic-stadion, beter bekend als het Olympisch stadion.

De club maakte eerder al bekend dat het stadion flink is verouderd en dus aan vernieuwing toe is. Zo kunnen de ovens in het stadion niet worden gebruikt, omdat de stoppen dan doorslaan. Met de recente lening en de deal met Spotify deed Barcelona de plannen uit de doeken voor de renovatie. Nu geeft Laporta bij Barça TV aan dat dat in 2024 gaat gebeuren.

Dan speelt het dus een jaar lang in het Olympisch stadion in Barcelona. Daarmee boet het wel flink in aan capaciteit, want dat stadion heeft maar 65.000 zitplekken, terwijl Camp Nou er bijna 100.000 heeft. Toch houdt Laporta wel een kleine slag om de arm met betrekking tot de duur. "Als alles goed gaat, is het maar één seizoen. Hopelijk krijgen we in april de definitieve vergunningen."

Lees ook: Stadion brengt FC Barcelona nóg verder in financiële malaise

"We zijn druk bezig om de financiële malaise van de club weer te herstellen en daar hoort ook een vernieuwd stadion bij. Er waren echter weinig opties om uit te wijken naar een ander stadion, maar daarbij was dit de beste optie. Het nieuwe stadion zal een architectonisch juweeltje worden. Het is een echt stadsproject."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen