Laporta heeft spijt: "Had Koeman veel eerder moeten ontslaan"

8 maart 2022, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sinds het vertrek van Ronald Koeman bij FC Barcelona draait de club weer bovenin mee in La Liga. Het staat momenteel op de derde plek en verloor al acht wedstrijden op rij niet meer. In een interview heeft president Joan Laporta daarom de loftrompet afgestoken over de huidige trainer Xavi, maar hij had ook een pijnlijke boodschap richting Koeman.

Laporta gaf een interview aan de eigen clubmedia van Barcelona, waarin hij terugblikt op zijn lastigste beslissingen. "Ik twijfelde na het eerste seizoen al heel erg, maar uit respect voor Koeman hebben we hem toch nog een kans gegeven. Achteraf hadden we hem veel eerder moeten ontslaan, maar ik luisterde te veel naar mijn gevoel."

"Ik zal hem altijd blijven herinneren om die goal op Wembley, maar ook als een trainer die dapper genoeg was om vol op onze jeugd in te zetten. Als hij nog een wrok koestert richting FC Barcelona, hoop ik dat dat gevoel snel overgaat." Met zijn opvolger Xavi is Laporta ontzettend blij. "Ik ben ervan overtuigd dat hij hier de komende jaren nog onze trainer is en daar gaan we heel veel plezier aan beleven."

Lees ook: Van der Gijp over 'huilie huilie verhaal' Koeman: "Niet doen"

Het ontslag van Koeman was echter niet de moeilijkste beslissing van Laporta, dat was namelijk het vertrek van Lionel Messi. "Dit is de meest trieste beslissing die ik heb moeten nemen. Ik had die keuze nooit willen maken, maar heb er geen spijt van, want we moesten alles op alles zetten om deze club er financieel weer bovenop te helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen