Van de Beek gaat af tegen Spurs en moet vrezen voor degradatie

7 maart 2022, 22:52

Everton is op bezoek bij Tottenham Hotspur nog dieper in de degradatiezorgen geduwd. Op bezoek in Londen werd de ploeg van Donny van de Beek compleet van de mat geveegd. De Spurs trakteerden de laagvlieger in de Premier League op een 5-0 nederlaag.

Donny van de Beek verkoos Everton afgelopen winter boven Crystal Palace, vooral omdat hij een strijd tegen degradatie niet zag zitten. Ruim een maand na zijn transfer naar The Toffees is de conclusie keihard: gezien de strijd om handhaving met zijn huidige werkgever is het een verkeerde keuze gebleken. Ook tegen Tottenham Hotspur ging de Nederlandse basisspeler onderuit.

Bij de Spurs groeide Harry Kane uit tot de grote man. Met een treffer voor rust evenaarde hij al Thierry Henry op de all-time topscorerslijst. Tien minuten na de onderbreking was het opnieuw raak en pakte hij de zesde plaats op de ranglijst alleen in handen. Kane tekende op aangeven van Matt Doherty voor de vijfde treffer. Ook Sergio Reguillon en Heung-Min Son waren trefzeker. Everton hielp de subtopper overigens zelf op gang. Michael Keane werkte de bal na een kwartier spelen in eigen doel.

Bij Tottenham Hotspur kwam Steven Bergwijn als invaller binnen de lijnen. Anwar El Ghazi zag zijn Everton vanaf de bank de derde nederlaag op rij slikken. Daardoor staat Everton nu zeventiende. Het Burnley van Wout Weghorst heeft slechts één punt minder verzameld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen