Done deal: Ajax haalt met ex-PSV'er Tyton impuls voor titelstrijd

7 maart 2022, 22:26

De kogel is door de kerk: Ajax heeft zich tot het einde van het seizoen versterkt met Przemyslaw Tyton. De 35-jarige Pool was transfervrij en kan daarom per direct aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag. De voormalig sluitpost van PSV gaat vanaf volgende week meetrainen bij de Amsterdammers.

Tyton zal voorlopig als tweede doelman achter André Onana gaan fungeren, maar geeft Ajax toch een impuls in de strijd om de titel. Naast het feit dat Tyton de concurrentiestrijd onder de Amsterdamse lat zal opvoeren, heeft Ajax nu een gedegen back-up achter de hand voor het geval er iets met Onana gebeurt. Momenteel was de piepjonge Charlie Setford tweede keuze.

Dat heeft te maken met een blessuregolf tussen de palen bij Ajax. Maarten Stekelenburg is al maanden uitgeschakeld en werd de afgelopen weken vergezeld in de ziekenboeg door Remko Pasveer en Jay Gorter. Vooral Pasveer, dit seizoen eerste keuze tussen op het Amsterdamse doel, is voorlopig uit de roulatie. Hij heeft een vinger gebroken.

Tyton speelde tussen 2007 en 2011 voor Roda JC, waar hij furore maakte met katachtige reflexen. Daarmee verdiende hij een transfer naar PSV, waar hij tot 2015 onder contract stond. Via Elche, VfB Stuttgart, Deportivo La Coruña en FC Cincinnati keert hij nu terug in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen