Abdelhak Nouri speelde rol in transfer Bounida naar Ajax

7 maart 2022, 18:53

Ajax heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Rayane Bounida. Het Belgische toptalent maakt aan het einde van dit seizoen transfervrij de overstap van RSC Anderlecht naar Amsterdam. Diverse grootmachten aasden op zijn handtekening, maar de keuze viel op de Eredivisionist.

Dat schreeuwt om uitleg. Bij Manchester City en FC Barcelona, clubs die interesse toonden in de middenvelder, had Bounida waarschijnlijk aanzienlijk meer kunnen verdienen. "Rayane wilde alleen naar Ajax", vertelt Bounida's broer Marwane aan transferexpert Fabrizio Romano. "De sleutel in de transfer van Rayane naar Ajax was Abdelhak Nouri. We zijn vrienden met zijn familie."

"De familie van Abdelhak heeft ons uitgelegd hoe het is om bij Ajax te spelen", aldus de broer van de talentvolle aanvallende middenvelder. Mede daarom droeg Bounida in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht al diverse malen het rugnummer 34, dat van Nouri was. De middenvelder kreeg in de zomer van 2017 een hartstilstand tijdens een oefenduel, waaraan hij blijvende hersenschade overhield.

Bounida heeft bij Ajax een contract tot 2025 ondertekend in Amsterdam.

Lees ook: Ajax bevestigt komst Belgisch megatalent

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen