'Spektakel op komst? Ajax wil Suárez terughalen naar Amsterdam'

7 maart 2022, 17:20   Bijgewerkt: 7 maart 2022, 17:29

Ajax overweegt zich komend seizoen te versterken met een oude bekende. Volgens het Engelse The Sun en de Daily Mail hebben de Amsterdammers zich bij de rij aan geïnteresseerden gevoegd voor de komst van Luis Suárez. Ook Marca meldt dat Ajax interesse heeft in de Uruguayaanse spits, die momenteel onder contract staat bij Atlético Madrid.

Suárez kroonde zich afgelopen seizoen nog als clubtopscorer tot landskampioen van Spanje, maar komt dit seizoen weinig in de plannen voor. Zijn coach Diego Simeone houdt Suárez de laatste weken op de reservebank, waardoor hij overweegt op zoek te gaan naar een andere werkgever. Aan interesse geen gebrek voor de voormalig aanvaller van onder meer FC Groningen, Liverpool en FC Barcelona.

Ajax is niet de enige club die Suárez tot een transfer wil verleiden. Zo zijn de Italiaanse topclubs Inter en Juventus volgens de Engelse bronnen eveneens in de markt. Ook kan hij binnen Spanje verkassen: Sevilla wil hem oppikken bij Atlético Madrid, dat ook al een bericht van het Engelse Aston Villa zou hebben gehad. Daar zou hij worden herenigd met oud-ploeggenoot Steven Gerrard.

Er zijn voor de 35-jarige spits, die 111 keer scoorde in 159 wedstrijden voor Ajax, ook mogelijkheden om een overstap naar een ander continent te maken. Zo is het Braziliaanse Botafogo geïnteresseerd en zou Inter Miami een aanbod overwegen. In de Major League Soccer zou Suárez ploeggenoot worden van Nick Marsman.

Dit seizoen staat de teller van de aanvaller op 26 wedstrijden in La Liga. Daarin was de voormalig Ajacied negen keer trefzeker.

Lees ook: Aad de Mos: "Ajax blijft arrogant

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen