Kopenhagen baalt: aanwinst blijkt geschorst voor dubbel met PSV

7 maart 2022, 15:27

FC Kopenhagen kan in de achtste finale van de Conference League geen beroep doen op Khouma Babacar. De spits die in januari overkwam van Sassuolo heeft namelijk nog een schorsing openstaan.

Babacar kreeg in september 2020, toen hij door Sassuolo was uitgeleend aan Alanyaspor, een rode kaart in het Europa League-kwalificatieduel met Rosenborg. Daarvoor werd hij voor twee wedstrijden geschorst. Omdat de Turken na die wedstrijd Europees uitgeschakeld waren, heeft Babacar de schorsing niet kunnen uitzitten.

Dat zal in de dubbel tegen PSV alsnog gebeuren. Voor Kopenhagen komt de schorsing van Babacar als onverwacht nieuws. Toen de Denen hem tijdens de winterse transferperiode overnamen van Sassuolo, stond in het transfersysteem niet vermeld dat de Senegalese aanvaller nog een Europese schorsing had openstaan.

Kopenhagen zit door de absentie van Babacar met een probleem opgezadeld: er is geen enkele spits beschikbaar tegen PSV. De Deense topclub trok in januari weliswaar Mamoudou Karamoko en Nicolai Jørgensen aan, maar zij werden niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Europa League. Clubs mogen maar drie nieuwe spelers inschrijven en Kopenhagen koos voor Babacar, Denis Vavro en Roony Bardghji.

PSV en Kopenhagen nemen het donderdag in het Philips Stadion tegen elkaar op. Een week later volgt de return in de Deense hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen