Xavi legt uit waarom Memphis nog even geduld moet hebben

7 maart 2022, 09:27

Als invaller was Memphis Depay zondag goud waard voor FC Barcelona tegen Elche. Vlak voor tijd schoot de Nederlandse aanvaller een strafschop binnen, waarmee hij zijn ploeg voor puntenverlies behoedde. Na afloop legde Xavi uit waarom Memphis op dit moment (nog) geen basisplaats heeft.

Memphis kwam tegen Elche na 75 minuten binnen de lijnen. Nog geen tien minuten later schoot hij vanaf elf meter onberispelijk de 1-2 binnen. Het was de tweede week op rij dat de Oranje-international als invaller trefzeker was. "Memphis is een belangrijke speler voor ons. Hij is positief, traint hard, is professioneel en de clubtopscorer."

Dat Memphis slechts een kwartier speeltijd kreeg, heeft volgens Xavi niet te maken met de status van de aanvaller binnen de team. "We brengen hem voorzichtig omdat hij terechtkomt van een blessure", aldus de trainer. Memphis moest door blessureleed bijna twee maanden toekijken en is nu weer helemaal fit, al ontbeert het hem wel aan wedstrijdritme. Tijdens zijn periode van afwezigheid trok Barcelona onder meer Pierre-Emerick Aubameyang aan, waardoor Memphis nu meer concurrentie heeft dan voor zijn blessure.

Door de strafschop binnen te schieten, maakte Memphis zijn tiende competitiedoelpunt voor Barcelona. Op de topscorerslijst van de Spaanse competitie bezet hij nu de gedeeld negende plaats. Karim Benzema, die al twintig keer trefzeker was, voert met een gigantische voorsprong op de concurrentie de lijst aan.