Ajax biedt Ruiter geen contract aan en lijkt voor Tyton te gaan

7 maart 2022, 08:44   Bijgewerkt: 7 maart 2022, 11:28

Ajax gaat niet in zee met Robbin Ruiter, maakt Voetbal International-journalist Stef de Bont maandagmorgen bekend op Twitter. De Amsterdammers geven de voorkeur aan een doelman met meer internationale ervaring. Er wordt snel duidelijkheid verwacht.

Ruiter zou vorige week donderdag tijdens een training zijn getest door Ajax. De verwachting was dat een dag later besloten zou worden de transfervrije doelman al dan niet een contract aan te bieden. De beslissing werd uitgesteld, maar inmiddels is er een knoop doorgehakt. Hoewel Ajax te spreken is over de fitheid van de 34-jarige doelman, zal Ruiter niet aan het keepersgilde worden toegevoegd.

Dat Ajax op zoek is naar een nieuwe doelman is geen geheim. Van de eerste vier keepers is op dit moment alleen André Onana beschikbaar. Maarten Stekelenburg revalideert van een zware blessure, Remko Pasveer zit voorlopig ook nog in de lappenmand en Jay Gorter is eveneens uit de roulatie. Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) zaten zondag tegen RKC Waalwijk als reservekeepers op de bank.

Tyton

Het zou zomaar kunnen dat Przemyslaw Tyton binnenkort in het Ajax-shirt is te bewonderen. Volgens De Bont is de kans groot dat de 35-jarige keeper uit Polen naar de Johan Cruijff ArenA komt. Tyton, die in het verleden bij Roda JC en PSV onder contract heeft gestaan, sinds zit zijn vertrek bij FC Cincinnati zonder club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen