Martins Indi terug in Oranje? "Nee, ik ben géén ex-international"

7 maart 2022, 07:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bruno Martins Indi heeft een terugkeer in het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De dertigjarige verdediger van AZ hoopt dat hij in beeld is bij bondscoach Louis van Gaal, die afgelopen week met Jordy Clasie een andere van de radar verdwenen international opnam in zijn voorselectie voor de komende interlands.

Waar Clasie de laatste maanden zijn oude niveau weer aantikt, speelt ook Martins Indi solide. "Ik blijf erin geloven dat ik een optie kan zijn voor Oranje, daarom heb ik destijds de keuze voor AZ gemaakt. Om een betere voetballer te worden en in de picture te blijven. En om te genieten van het spel. Dat doe ik nu", aldus de centrumverdediger in gesprek met De Telegraaf.

Martins Indi speelde liefst 34 interlands, maar de laatste keer dat hij het Oranje-shirt droeg was in 2017. "Nee, ik ben géén ex-international, maar een international die al een tijd niet meer in Oranje heeft gespeeld", vervolgt hij. "Kijk: ik heb 34 interlands, ik zal mezelf nooit in Oranje proberen te praten. Persoonlijk zit ik al een tijd lekker in mijn vel en beleef mijn beste periode bij AZ. Als ik gewoon blijf doorgaan, dan kom ik hopelijk vanzelf weer in aanmerking. Dat is alleen niet aan mij."

Clasie zou het wel weten als hij de selectie van het Nederlands elftal mocht samenstellen. "Bruno is al tijden goed, hij was fantastisch tegen Feyenoord en Ajax. Laten we hopen dat hij in de toekomst ook een uitnodiging krijgt", zegt de middenvelder, die hoopt dat hij de definitieve selectie haalt. "Daar kijk ik naar uit, het zou fantastisch zijn. Ik heb er drie jaar bijgezeten met het WK als hoogtepunt. We gaan het zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen