Ajax troeft Europese grootmachten af met komst Rayane Bounida

7 maart 2022, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rayane Bounida (16) staat op het punt speler van Ajax te worden. Het Belgische toptalent zet deze maandag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij de Amsterdamse club, zo melden bronnen aan De Telegraaf. Ajax troeft met de komst van Bounida onder meer FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City af.

Bounida, die afgelopen donderdag zijn zestiende verjaardag vierde, komt over van RSC Anderlecht. In de Johan Cruijff ArenA tekent hij een contract tot de zomer van 2025. Ingewijden verwachten dat de verbintenis vanaf zijn achttiende met nog eens twee seizoenen wordt verlengd.

In België is de voorbije tijd volop gespeculeerd over wat Bounida bij Ajax gaat verdienen, maar volgens bovengenoemde krant 'zou zijn salaris geen enkel thema zijn'. Geruchten over een jaarloon van zevenhonderdduizend euro worden naar het rijk der fabelen verwezen. In Spanje, Frankrijk of Engeland kon Bounida een veelvoud van zijn Ajax-salaris verdienen.

Urbain Haesaert, de Belgische scout van Ajax, neemt in Het Nieuwsblad alvast een voorschot op het nieuws dat vandaag wereldkundig wordt gemaakt. "Het begon met Thomas Vermaelen, dan Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Tom De Mul en Stanley Aborah. Ze haalden allemaal de A-kern en alleen Aborah miste een grote carrière. Rayane past ook bij Ajax."

Anderlecht bevestigde zondag het vertrek van Bounida, zonder zijn nieuwe bestemming te noemen. 'Onze club bood Rayane een traject op maat om uiteindelijk zijn debuut in de eerste ploeg te maken. Ondanks het uitgestippelde pad, kiest Rayane ervoor om zijn opleiding voort te zetten in het buitenland. De club betreurt maar respecteert die beslissing. Op het einde van dit seizoen zwaaien we Rayane Bounida uit. Met spijt in het hart, maar met de meest oprechte gelukswensen.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen