AC Milan na aan kop Italië, cruciale zege Atlético op concurrent

6 maart 2022, 22:57

AC Milan heeft zondagavond een cruciale zege geboekt in de Italiaanse titelstrijd. Door een treffer van Olivier Giroud rekende de club af met concurrent Napoli (0-1), waardoor het de koppositie tijdelijk overneemt van stadgenoot Internazionale. Bovendien houdt het formatie uit Napels voorlopig weer van zich af.

Met 57 punten uit 27 wedstrijden stonden Napoli en AC Milan voorafgaand aan het duel op een gedeelde tweede plaats, maar één puntje achter koploper Internazionale - dat nog wel een extra wedstrijd te spelen heeft. Met twee teleurstellende gelijke spelen op rij was het voor I Rossoneri wel zaak om weer eens te winnen, zeker omdat het een directe concurrent trof.

Een door Olivier Giroud van richting veranderd schot was genoeg voor de belangrijke drie punten voor AC Milan, bij wie Zlatan Ibrahimovic vlak voor tijd nog even inviel nadat hij met blessureleed kampte. Zijn rentree luistert hij dus op met een cruciale zege in de titelstrijd - al had Alexis Saelemaekers in blessuretijd de tweede goal moeten maken uit een counter. Komt er voor het eerst 2011 weer een landstitel voor AC Milan?

Lees ookKippenvel-alert: Shevchenko geeft fraaie speech voor Milanese derby

Real Betis SevillaAtlético Madrid 1-3

Ook Atlético Madrid boekte een cruciale zege, maar dan in de strijd om een Champions League-ticket. Als nummer vijf trof het nummer vier Real Betis Sevilla, dat een puntje meer had. Maar door drie intikkers, twee van de in goede vorm verkerende João Félix (eentje na tachtig seconden en eentje uit een counter) en een Thomas Lemar, werd er afgerekend met de thuisclub, bij wie Cristian Tello op fraaie wijze het doelpunt voor zijn rekening nam (zie onder). Daardoor staat Los Rojiblancos voorlopig weer op een cruciale vierde plek in La Liga. 

Overige uitslag:

Olympique Marseille - AS Monaco 0-1 (Myron Boadu viel een klein kwartier voor tijd in)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen