Zware avond United op komst: geen Ronaldo in Manchester derby

6 maart 2022, 14:49

Het belooft een loodzware avond te worden voor Manchester United. Niet alleen gaat de ploeg op bezoek bij rivaal en koploper Manchester City, maar dat moet het ook nog eens doen zonder Cristiano Ronaldo. De sterspeler ontbreekt vanwege een blessure.

Dat nieuws is overigens nog niet officieel bevestigd door de club, maar wordt wel al door verschillende Engelse media gedeeld. De Portugees was dit seizoen vrijwel altijd de spits van United, maar voor Ralf Rangnick wordt het nu puzzelen in zijn voorhoede. Ook Edinson Cavani is namelijk niet beschikbaar, wat Marcus Rashford de enige beschikbare speler maakt die van nature in de punt van de aanval uit de voeten kan. Bruno Fernandes als 'valse negen' wordt als andere optie genoemd.

Hoewel het ontbreken van Ronaldo absoluut een aderlating is in de topper van vandaag, verkeerde de topspeler sowieso al niet in grootse vorm. In zijn tien wedstrijden in 2022 scoorde hij slechts één keer, waarmee ook hij een negatieve bijdrage had in de mindere resultaten van zijn club. Trainer Rangnick was kritisch op zijn gebrek aan scorend vermogen van de laatste weken, al benadrukte hij ook dat het een collectief probleem is en zeker niet alleen aan de aanvaller ligt. 

Om 17:30 uur trappen Manchester City en Manchester United in het Etihad Stadium af voor de derby. De koploper ging twee weken geleden nog onderuit tegen Tottenham Hotspur, maar dat was dan ook de enige competitienederlaag sinds oktober 2021. The Citizens hebben de drie punten wel hard nodig om Liverpool op achterstand te houden. Nummer vier United moet vooral in het spoor blijven van nummer drie Chelsea en tegelijkertijd West Ham United, Arsenal en Tottenham op afstand houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen