Teleurgesteld Anderlecht bevestigt vertrek Ajax-target Bounida

6 maart 2022, 12:35

Anderlecht heeft het vertrek van toptalent Rayane Bounida (16) officieel bevestigd. De aanvallende middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax en zou volgens Belgische media op korte termijn gaan tekenen. Hoewel de Amsterdamse club in het persbericht niet genoemd wordt, lijkt zijn overstap nu echt nog maar een kwestie van tijd.

In het artikel, te lezen op de website van Anderlecht, laat de club duidelijk doorschemeren teleurgesteld te zijn in het besluit van Bounida. Ondanks de interesse van Ajax en ook andere grote Europese clubs hoopte Anderlecht de Belgisch jeugdinternational toch zijn eerste profcontract te kunnen laten tekenen. De club was bereid hem een hoog jaarsalaris te bieden, maar aan zijn eis van naar verluidt 700.000 euro per jaar kon het niet voldoen. 

Anderlecht benadrukte dat het veel heeft betekend voor de ontwikkeling van Bounida, niet alleen op sportief vlak. 'Ook op persoonlijk vlak en wat zijn schoolcarrière betreft, heeft onze club Rayane altijd aangemoedigd en begeleid om het allerhoogste na te streven. Dat alles heeft bijgedragen tot het enorme talent, maar ook tot de gewéldige jongen die Rayane Bounida vandaag is.'

Verder gaf het aan op tijd het gesprek gestart te zijn met Bounida, in de hoop dat hij toch kon worden overtuigd om te blijven. 'Onze club bood Rayane een traject op maat om uiteindelijk zijn debuut in de eerste ploeg te maken. Ondanks het uitgestippelde pad, kiest Rayane ervoor om zijn opleiding voort te zetten in het buitenland. De club betreurt maar respecteert die beslissing. Op het einde van dit seizoen zwaaien we Rayane Bounida uit. Met spijt in het hart, maar met de meest oprechte gelukswensen.'

De vraag lijkt daarmee niet meer of, maar wanneer Bounida gepresenteerd zal worden bij Ajax. Volgens Het Nieuwsblad heeft hij zelfs al getekend in Amsterdam. Hij zou bij de Eredivisie-koploper een mooie toekomst voor zich zien. Of Ajax ook aan zijn eerdergenoemde salariseisen wil voldoen, is niet duidelijk.

Lees ook: 'Ajax heeft beet: Belgisch megatalent zet handtekening'

Lees ook: Kompany reageert op Ajax-aanwinst: "Hij is nog maar een kind"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen