Rangnick sprak nog niet met Ten Hag, maar noemt hem 'topcoach'

6 maart 2022, 12:09

Erik ten Hag is nog altijd een van de kanshebbers om komende zomer trainer te worden bij Manchester United. De huidige trainer Ralf Rangnick zal zich vanaf dan alleen nog op het technische beleid van de club gaan richten en is daarmee ook betrokken bij de aanstelling van zijn opvolger. Volgens hem is er nog geen contact geweest met de Ajax-coach.

In de Engelse media gingen geruchten dat Rangnick zelf een voorkeur heeft voor Ten Hag als zijn opvolger, maar daar kon hij tegenover Sky Sport niets over zeggen. "Intern is daar sinds ik hier ben totaal nog niet over gesproken, met niemand. Natuurlijk weet ik mijn eigen mening, maar we hebben het er nog niet over gehad. Nog over geen enkele potentiële kandidaat, dus ook niet over hem."

Wel had de Duitser erg mooie woorden over voor de trainer van Ajax. "Ik ken hem persoonlijk niet, maar ik zie wel de ontwikkeling die Ajax heeft doorgemaakt sinds zijn komst. Ik weet ook wel iets over het werk dat hij bij Bayern München verricht heeft. Hij is een van de topcoaches in Europa, dat is duidelijk. Maar er zijn nog enkele andere topcoaches."

Al enkele maanden wordt Ten Hag in de media aan United gelinkt. Zo schreef het Engelse tabloid The Daily Mail deze week nog dat de trainer zich al voorbereidt op de stap door Engelse lessen te nemen. Overigens heeft Ten Hag concurrentie van PSG-manager Mauricio Pochettino, die ook veel genoemd wordt als mogelijke nieuwe trainer. Daarbij zou sinds deze week ook Carlo Ancelotti [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398308/ten-hag-krijgt-extra-concurrentie-van-ancelotti-voor-united-job/,_blank,een optie zijn]. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen