Ajacied Álvarez geschokt: "Het Mexicaanse voetbal is verloren"

6 maart 2022, 11:38

Edson Álvarez heeft zich op Instagram uitgesproken naar aanleiding van de voetbalrellen in zijn thuisland Mexico. Bij de wedstrijd tussen Querétaro en Atlas gingen supporters van beide clubs massaal met elkaar op de vuist, wat volgens verschillende media zelfs tot zeventien doden heeft geleid. De Ajax-middenvelder reageerde aangeslagen op de gebeurtenissen.

'Dit heeft niets met voetbal te maken', begon Álvarez over het incident dat in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlande tijd) plaatsvond. 'Bij het zien van dit alles voel ik machteloosheid, verdriet, schaamte en angst. Het Mexicaanse voetbal is verloren', aldus de Ajacied. 

Hij wees er bovendien op dat het geweld in Mexico een groter, maatschappelijk probleem is. 'Nu gebeurde het in een voetbalwedstrijd, maar het is iets waar alle mensen elke dag mee moeten leven. Angst, onzekerheid en geweld. Ik weet dat er in de wereld en in het land meer aan de hand is dan wat er bij een 'simpele' voetbalwedstrijd gebeurde, maar het is niets minder dan een weerspiegeling van onze samenleving.'

Op social media gaan veel verschrikkelijke beelden rond van de rellen in en rond het stadion. De overige wedstrijden in de Mexicaanse competitie dit weekend zijn vanwege het voorval afgelast. 

Lees ook: Verschrikkelijke voetbalrellen in Mexico: mogelijk meerdere doden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen