Tuchel hekelt gedrag Chelsea-fans: "Dit is niet het moment"

6 maart 2022, 10:41   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 10:55

Een groep Chelsea-fans is zaterdagmiddag tijdens een persconferentie door trainer Thomas Tuchel aangesproken op hun gedrag. De wedstrijd tegen Burnley werd voorafgegaan door een steunbetuiging aan Oekraïne, maar die actie werd verstoord toen een deel van de Chelsea-aanhang de naam Roman Abramovich begon te scanderen.

Dat viel uiteraard verkeerd; de Russische eigenaar van de club besloot deze week nog om Chelsea te verkopen vanwege de oorlog tussen zijn thuisland en Oekraïne. Volgens geruchten zou Abramovich op goede voet staan met Vladimir Poetin. De actie van de Chelsea-fans werd hard veroordeeld op social media en in het stadion, waar de aanhang van Burnley hen begon uit te fluiten.

Lees ook: Chelsea-fans onder vuur na Abramovich-steun; bod van MMA-vechter

Ook Chelsea-trainer Thomas Tuchel sprak zich na afloop van de wedstrijd tijdens zijn persconferentie uit. "Als we solidariteit willen laten zien, moeten we dat ook samen doen", begon hij. "Dit is niet het moment om een andere boodschap te laten horen, maar een moment om respect te tonen."

"We wilden dit doen, omdat dit is waar we als club voor staan. Daarom is het belangrijk dat ook onze fans daaraan meedoen. We doen het voor Oekraïne. Er bestaat geen twijfel over de ernst van de situatie daar. Ze kunnen op onze steun rekenen, dat moeten we als club samen uitdragen. Dan is dit niet het moment voor een andere boodschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen