Dessers voelt basisplaats dichterbij komen: "Het is fifty-fifty"

6 maart 2022, 10:15   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 10:29

Cyriel Dessers gold zaterdagavond wederom als een belangrijke troef voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Hij kwam in de ploeg bij een 0-1 achterstand, kopte de 1-1 binnen en was op dezelfde manier ook nog dicht bij de winnende goal. De vraag is of hij met zijn goede optreden nu eindelijk een basisplaats heeft afgedwongen.

Dessers wilde in gesprek met RTV Rijnmond niet stellen dat een basisplaats 'dichterbij dan ooit' is. "Ik ben nog wel een paar keer heel dichtbij geweest", wees hij op de periode van zijn meerdere belangrijke doelpunten in de eerste seizoenshelft. Hij maakte destijds in een week tijd de winnende doelpunten tegen Sparta, Union Berlin en AZ en tekende tegen Slavia Praag voor de 2-2 die Feyenoord overwintering in de Conference League opleverde.

"Ik ben een paar keer heel dichtbij geweest en ik denk dat de trainer dat ook zo aanvoelt", vervolgde de spits, die ook weet dat concurrent Bryan Linssen al zeven wedstrijden droog staat. "Ik denk dat het tussen Bryan en mij nu opnieuw richting fifty-fifty gaat. Ik ben benieuwd wat er komende week gaat gebeuren. Daarvoor zal ik ook gewoon goed moeten spelen, goals moeten maken en fitter moeten worden na mijn blessure."

Die blessure liep hij recent op, juist toen een basisplaats weer reëler begon te worden. "Qua timing voelde het op zo'n moment echt verschrikkelijk. Dan stort je wereld een beetje in, zeker omdat het volgens de eerste prognoses zwaarder leek dan het uiteindelijk is geweest. Maar als ik toen in de ploeg was gekomen en daarna geblesseerd was geraakt, was het nog zuurder geweest. In dat opzicht: een blessure komt nooit op een goed moment?"

Lees ook: Invallers Feyenoord imponeren Slot: "Kunnen zeker starten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen