Verschrikkelijke voetbalrellen in Mexico: mogelijk meerdere doden

6 maart 2022, 09:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Queretaro en Atlas in de Mexicaanse Liga MX is vannacht uitgelopen op een ware nachtmerrie. De wedstrijd werd gestaakt vanwege hevige rellen op de tribune, die later ook op het veld en buiten het stadion werden voortgezet. Volgens diverse Mexicaanse media zijn daarbij zeker zeventien doden gevallen, al is dat door de Mexicaanse autoriteiten nog niet bevestigd. 

De wedstrijd was iets meer dan een uur bezig toen het op de tribunes dusdanig uit de hand liep dat de wedstrijd moest worden stilgelegd. Vele toeschouwers, onder wie ook vrouwen en kinderen, probeerden de situatie te ontvluchten. Niet veel later werd ook op het veld en buiten het stadion massaal gevochten. De reden dat de supporters van beide clubs elkaar te lijf gingen, is niet duidelijk. 

De Mexicaanse editie van El Pais sprak van 'terreur die nog nooit eerder is voorgekomen in het Mexicaanse voetbal'. Dat wordt bevestigd door de vele verschrikkelijke beelden die op social media rondgaan. Verschillende Mexicaanse media hebben al gemeld dat er minstens zeventien mensen zijn omgekomen, maar de autoriteiten hebben dit nog niet bevestigd. De eerste officiële berichtgeving sprak van 22 gewonden, waarvan er negen naar het ziekenhuis zijn gebracht en twee in kritieke toestand verkeerden.

De Mexicaanse voetbalwereld is uiteraard zeer geschokt door de gebeurtenissen. Mikel Arriola, voorzitter van de competitie, kondigde aan een onderzoek in te stellen en hard te willen straffen. De overige wedstrijden die dit weekend in de Liga MX op het programma stonden, zijn geschrapt. Het voorval roept bovendien veel vragen op over het WK van 2026, dat in Mexico georganiseerd wordt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen