Absoluut fenomeen: Dessers evenaart cultheld Feyenoord

5 maart 2022, 23:50

Cyriel Dessers is met afstand de beste supersub uit de Eredivisie. De Belgische spits was dit seizoen al regelmatig van onschatbare waarde als invaller bij Feyenoord. Ook zaterdagavond kwam hij na rust binnen de lijnen en tekende hij voor een treffer. Feyenoord pakte daardoor een punt tegen FC Groningen: het werd 1-1.

Dessers was dit seizoen al een recordaantal van vijfmaal trefzeker als invaller bij Feyenoord. Geen speler kreeg dat ooit vaker voor elkaar in één seizoen voor de Rotterdamse club. Dessers deelt die eer nog met de grootste publiekslieveling van de laatste decennia: in het seizoen 1992/1993 kwam Joszef Kiprich ook vijfmaal tot scoren als invaller bij Feyenoord. Ook hij hielp zijn ploeg destijds regelmatig aan de benodigde punten.

Lees ook: Feyenoord morst dure punten tegen FC Groningen

Voor zijn coach is Dessers nog altijd een supersub, ook al toont hij al heel het seizoen aan over een neusje voor de goal te beschikken. Vooralsnog houdt Arne Slot echter vertrouwen in Bryan Linssen, die al weken droog staat. Dessers ontbrak de laatste duels met een blessure, maar keerde tegen Groningen terug in de selectie. Hij zal hopen dat hij komende week wél een kans vanaf het beginsignaal krijgt.

De 27-jarige Belg, die dit seizoen wordt gehuurd van KRC Genk, staat dit seizoen in alle competities op negen treffers. Zijn concurrent Linssen, die aanzienlijk meer minuten maakte, staat op veertien goals.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen