Feyenoord-plaaggeest De Leeuw: "Is een felicitatie waard"

Feyenoord-plaaggeest De Leeuw: "Is een felicitatie waard"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 maart 2022 – Michael de Leeuw was zaterdagavond goud waard voor FC Groningen. De aanvaller scoorde de openingstreffer tegen Feyenoord, waardoor de trots van het noorden een punt pakte in De Kuip. Makkelijk was zijn doelpunt niet, erkent de routinier van de ploeg.

De voetballer is blij met de remise. "Als je hier een resultaat kan pakken, dan is dat wel een felicitatie waard. Zeker in het eerste halfuur speelden we heel leuk en goed. Dat stopte eigenlijk toen we op 0-1 kwamen, toen zwakte het af", vertelt de doelpuntenmaker voor de camera van ESPN. "Het laatste kwartier voor rust ging Feyenoord echt drukken. Wij konden de bal niet meer vasthouden voorin, waardoor de rest van het team niet meer kon aansluiten."

De Leeuw maakte een mooie aanval af, die helemaal achterin begon. Aan de rechterkant hadden de tieners Paulos Abraham en Bjorn Meijer een mooie combinatie, waarna de bal voor de goal werd gebracht. Daar profiteerde De Leeuw dus van. "Het was heel goed teruggelegd door Bjorn. Eigenlijk was de bal een beetje voor mij, waardoor ik wel moest glijden. Ik kon 'm precies in de bovenhoek plaatsen, dus dat is lekker."

Het lukte Groningen niet om de voorsprong vast te houden, maar De Leeuw was na afloop realistisch: drie punten was ook te veel van het goede geweest. "Feyenoord had veel kansen, ook in de eerste helft al. Ik denk dat 1-1 wel verdiend was, maar 0-1 was natuurlijk nog lekkerder geweest", besluit de aanvaller.

Reacties

gerelateerd