Invaller Stengs cruciaal bij 'Nederlandse' stunt tegen Wijnaldum

5 maart 2022, 23:08   Bijgewerkt: 5 maart 2022, 23:31

Paris Saint-Germain heeft punten verspeeld in de Ligue 1. De koploper kwam niet tot scoren tegen OGC Nice, de nummer twee op de ranglijst. Die ploeg wist één keer het net te vinden, waardoor het gat op de ranglijst is geslonken tot dertien punten. De spanning is dus nog niet terug, maar het is toch een opsteker voor Justin Kluivert en Pablo Rosario, die in de basis starten.

Bij PSG had Wijnaldum een plek bij de eerste elf. Hij vormde het middenveld met Marco Verratti en Danilo. Voorin startten Neymar, Lionel Messi en Angel Di Maria. Dat supertrio bleek machteloos te zijn tegen het stugge Nice, dat zelf een stuk gevaarlijker was in negentig spannende minuten. Waar de koploper twee doelpogingen creëerde, wist de achtervolger de bal vijf keer tussen de palen af te vuren.

Vijf minuten voor tijd was er nog altijd niet gescoord in Nice. Kluivert kreeg op dat moment een serieuze kans, maar zijn poging was geen enkel probleem voor doelman Keylor Navas. Het bleek meteen de laatste actie van de Nederlander, die naar de kant gehaald werd. Twee minuten later mocht hij vanaf de reservebank juichen toen Andy Delort de bal tegen de touwen werkte, na een uitstekende pass van invaller Calvin Stengs, die na 79 minuten in het veld kwam.

Het doelpunt kwam voor PSG te laat om nog iets terug te doen. Het zal voor extra druk zorgen bij Mauricio Pochettino, die er dit seizoen nog niet in geslaagd is om van zijn sterrenelftal een hecht, onverslaanbaar team te smeden. Desondanks lijkt niets een kampioenschap in de weg te staan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen