Gemengde gevoelens bij Grim, die ook boodschap heeft voor KNVB

5 maart 2022, 21:22

Fred Grim vindt dat de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta uitgespeeld moet worden. De wedstrijd werd gestaakt in de blessuretijd nadat een supporter van de Arnhemmers het veld opkwam, er bekers werden gegooid naar keeper Maduka Okoye en de supporters staken veel vuurwerk af. De Rotterdammers wilden het veld niet meer op.

De KNVB moet nu beslissen wat er gaat gebeuren. De bond kan beslissen om de laatste minuten niet meer te spelen, de wedstrijd nog wel af te maken of het hele duel opnieuw te beginnen. De stand was een verrassende 0-1 voorsprong voor de bezoekers uit Rotterdam, die tegen degradatie vechten. Dat geldt ook voor Grim's Willem ll. Hij wil dan ook dat de wedstrijd uitgespeeld wordt, ook al gaat het maar om een aantal minuten.

"Hoe vaak is het niet dat je met 3-1 of zo voorstaat en tegen de vierde man zegt 'de wedstrijd is wel klaar', als er nog twee minuutjes of zo te spelen zijn. Dan krijg je altijd te horen dat het toch gespeeld moet worden, omdat het nog invloed kan zijn op de ranglijst. Dan geldt dat al helemaal voor die zes minuten bij Vitesse-Sparta. Dus die wedstrijd zal uitgespeeld moeten worden", is het duidelijke oordeel van Grim in De Telegraaf.

De trainer zag Willem ll zaterdagavond gelijkspelen tegen SC Heerenveen (0-0). De ploeg blijft daardoor vijftiende staan. "Ik heb de juiste intentie gezien, met een goede uitvoering. Het is echt zonde dat we niet winnen, het voelt als een nederlaag. We kunnen hier mee verder, zo bekijk ik het, maar op dit moment kopen we er niets voor", aldus Grim bij ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen