Booy: "Ik werd van het ene op het andere moment doof en blind"

5 maart 2022, 16:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een herseninfarct zette acht maanden geleden het leven van Foeke Booy op zijn kop. In een interview met De Telegraaf blikt de technisch manager van SC Cambuur voor het eerst terug op de periode die achter hem ligt.

Het ging hartje zomer, na een dagje fietsen met zijn vrouw Wendy, mis voor Booy. "We hadden de tv aangezet om het programma Andere Tijden Sport over de map van het EK'88 van Nol te gaan kijken. Ik zat op de bank en heb nog gezegd 'volgens mij gaat er iets niet goed'. Dat is het enige wat ik nog weet. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. In een seconde tijd staat je leven compleet op zijn kop."

Zijn echtgenote schakelde meteen hulp in. "Ik was niet buiten bewustzijn, maar gaf geen sjoege meer. Ik werd van het ene op het andere moment doof en blind", aldus Booy, die vertelt dat het horen en zien later op de avond terugkeerde. "Dat mijn vrouw meteen 112 heeft gebeld, waardoor ik snel in het ziekenhuis was en de juiste medicatie kon worden toegepast, heeft ervoor gezorgd dat ik ben zoals ik nu ben. Ik heb er helemaal niets aan overgehouden."

Na een periode in het revalidatiecentrum keerde Booy in september voor het eerst terug bij Cambuur. "Henk (de Jong, red.) heeft dat heel goed gedaan door me mee het trainingsveld op te nemen om een praatje te houden voor de spelers. Ik heb ook zoveel medeleven gehad. Apps, post, bloemen, fruitmanden. Het was ongelofelijk. Mijn vrouw had er bijna een dagtaak aan."

In december keerde Booy volledig terug bij Cambuur. "Het gaat heel goed. In mijn hoofd zat wel een stemmetje, dat zei 'even januari afwachten'. In de transferwindow komen de stressmomenten en de momenten waarop het er om draait. Toen ik die maand achter de rug had, had ik de bevestiging, dat het wel snor zat. De stress is niet met me aan de haal gegaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen