Zinchenko breekt tijdens interview: "Ik huil constant"

5 maart 2022, 16:15

Oleksandr Zinchenko beleeft een verschrikkelijke periode. Zijn geboorteland Oekraïne gaat al ruim een week gebukt onder extreem geweld vanuit Rusland, dat het land via een invasie probeert te veroveren. Daarbij vielen al duizenden slachtoffers. In gesprek met de BBC spreekt de speler van Manchester City openlijk over zijn pijn.

De linkspoot weet zijn emoties niet onder controle te houden en breekt nog tijdens het interview in tranen uit. "Ik huil constant, vanuit het niets. Ik denk er ieder moment van de dag aan", vertelt Zinchenko, die een verleden heeft bij PSV. "Stel je voor dat de plek waar je geboren bent er niet eens meer is. Ik ben enorm trots om een Oekraïner te zijn en dat zal ik voor altijd blijven", aldus de linkspoot, die vooral de strijdbaarheid van zijn landgenoten bewondert.

Zinchenko hoopt dat er snel een einde komt aan al het geweld. "Het is een echte oorlog, dat kunnen we niet accepteren. We moeten dit met elkaar stoppen."

In heel Europa steken clubs tijdens wedstrijden dit weekend Oekraïne een hart onder de riem. Zo wordt er net zoals in Nederland ook op Engelse bodem met geel-blauwe aanvoerdersbanden gespeeld en is de cornervlag van de wedstrijden in de Duitse Bundesliga in de kleuren van het Oost-Europese land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen