Bazoer in rust Vitesse - PSV aangevallen door dronken sponsor

5 maart 2022, 13:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Riechedly Bazoer is drie weken geleden tijdens de rust van de wedstrijd tussen Vitesse en PSV aangevallen door een dronken sponsor. De directie van de Arnhemse club bevestigt het incident aan De Gelderlander.

Het incident vond plaats op zaterdag 12 februari. De sponsor was gefrustreerd door het slechte spel van Vitesse en drong door tot een plek in de catacomben die normaal gesproken niet publiek toegankelijk is. Bazoer, die in de rust werd gewisseld, was volgens bovengenoemde krant bij toeval slachtoffer van de aanval. "Immens gênant. Die man is geroyeerd als sponsor. Die willen we hier nooit meer zien", reageert algemeen directeur Pascal van Wijk. Vitesse heeft Bazoer excuses aangeboden.

Het nieuws komt slechts een dag nadat Vitesse met andere ongeregeldheden te maken kreeg. Vrijdagavond werd de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam in blessuretijd gestaakt door wangedrag van supporters. Zo betrad een fan het veld en belaagde Maduka Okoye. De doelman van Sparta kreeg vervolgens een beker bier tegen zijn hoofd gegooid. Ook ontplofte een vuurwerkbom vlak bij een cameraman van ESPN.

De incidenten stapelen zich op in Arnhem. Onlangs wisten supporters van Vitesse zich niet te gedragen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de Conference League kreeg de nummer zes van de Eredivisie dit seizoen al voor 115.000 euro aan boetes. Tel daarbij het Bazoer-incident en de gestaakte wedstrijd tegen Sparta op en Vitesse kan met recht een probleemclub worden genoemd.

Veldbetreder

Volgens Van Wijk sprak de jongen die vrijdagavond Okoye lastigviel Duits. "Waar komt die dan vandaan? Wat komt die jongen hier doen? En dan die vuurwerkbom. Dat is een regelrechte aanslag. Dit is verschrikkelijk", aldus een verbouwereerde directeur. De club is voornemens de daders zwaar te straffen. "We hebben beelden. We pluizen alles uit. We gaan harde maatregelen treffen. Wat mij betreft komen die lui nooit meer in ons stadion."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen