PEC Zwolle blijft uit dal klimmen: "Geloof in handhaving is enorm"

4 maart 2022, 20:10

PEC Zwolle is onder leiding van trainer Dick Schreuder bezig aan een flinke inhaalslag. De gedoodverfde degradant is echter nog steeds de hekkensluiter van de Eredivisie. In het MAC³PARK Stadion is er desondanks veel vertrouwen in een goede afloop.

Met Schreuder aan het roer doet PEC het uitstekend, al was de wedstrijd van vorige week bij Heracles Almelo (2-0 nederlaag) belabberd. "De wedstrijd van zaterdag was ver onder de maat. Na een serie individuele gesprekken hebben we er begin van de week een streep onder gezet. Geloof in handhaving is enorm binnen de groep, daar brengt afgelopen weekend geen verandering in", aldus Schreuder via de clubkanalen.

Zondagavond staat er voor de Zwollenaren een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg van Schreuder in Limburg namelijk tegen concurrent Fortuna Sittard. "Zondag is een gigantisch belangrijke wedstrijd, dat is een understatement eerste klas. Er komen steeds minder duels om terug te knokken, dus net zoals elke week spelen we om te winnen. Dat is een kraakheldere missie."

Met nog tien speelrondes op het programma wordt de strijd in de kelder van de Eredivisie steeds spannender. PEC heeft na 24 duels zeventien punten en dat is evenveel als nummer zeventien Sparta Rotterdam. Die club heeft echter nog een wedstrijd tegen nummer zestien Fortuna (19 punten) tegoed. PEC staat vier punten achter op het veilige Willem II, dat wel gewoon 24 wedstrijden achter de rug heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen