Guardiola haalt uit naar politici: "Zijn complete mislukkelingen"

Guardiola haalt uit naar politici: "Zijn complete mislukkelingen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 maart 2022 – Josep Guardiola heeft zich vrijdagmiddag uitgelaten over de oorlog in Oekraïne. De manager van Manchester City vindt dat onder meer de NAVO en andere instanties in Europa in de spiegel moeten kijken. Dat vertelde de Spanjaard op de wekelijkse persconferentie.

"Wij kunnen dit niet veranderen, daar zijn de politici voor. Zij moeten dit soort dingen voorkomen. Dit gebeurt omdat het mislukkelingen zijn, complete mislukkelingen. In Syrië, Palestina en Joegoslavië was dit hetzelfde. Het gaat niet om een vlag of een stuk land, dit draait altijd om geld. De oorlog duurt nu al ruim een week. De NAVO en de Europese organisaties hebben gefaald."

De afgelopen weken was vooral City-verdediger Oleksandr Zinchenko in het nieuws. De Oekraïner zet zich volop in voor zijn landgenoten. "Het is belangrijk om ons medeleven te tonen, maar uiteindelijk is dat slechts een gebaar. Oleksandr is natuurlijk erg bezorgd, dat zal alleen maar erger worden. Hij probeert zijn land op alle mogelijke manieren te helpen. Zijn familie zit daar nog en de situatie wordt alleen maar erger."

Aan Guardiola is het nu vooral de taak om zijn ploeg te laten concentreren op het resterende deel van het seizoen. City is namelijk de koploper van de Premier League, al hijgt achtervolger Liverpool nog altijd in de nek. Daarnaast is Guardiola met zijn team nog te vinden in de Champions League en FA Cup. Aanstaande zondag staat de altijd beladen stadsderby tegen aartsrivaal Manchester United op de planning.

Reacties

gerelateerd